Jessica Chastain i miniserien The Savant

The Savant heter nästa tv-projekt med Jessica Chastain i huvudrollen. Apple TV+ har beställt serien som bygger på en sann historia om hur en topphemlig utredare infiltrerar hatgrupper på nätet.

Jessica Chastain har en meritlista som få i Hollywood. Utöver många uppmärksammade filmroller, toppat av den Oscarsbelönade insatsen i The Eyes of Tammy Faye, har Chastain har också haft ledande roller i miniserierna Scenes From A Marriage och George & Tammy.

Nästa miniserie för Jessica Chastain heter The Savant och är inspirerad av en sann historia som berättades i magasinet Cosmopolitan i augusti 2019.

Apple TV+ avslöjar ingenting om seriens handling i sitt pressutskick men rubriken på Cosmopolitan-artikeln ställer frågan om det är möjligt att stoppa masskjutningar innan de inträffar. “Du har aldrig hört talas om henne, men någonstans i America, så infiltrerar en topphemlig utredare hatgrupper på nätet för att sätta stopp för de mest våldsamma männen i landet”, lyder inledningen på artikeln som senare berättar att The Savant har en bakgrund både som marinsoldat och polis.

Artikelns författare Andrea Stanley finns med som konsult och Cosmopolitans chefredaktör Jessica Giles är en av de exekutiva producenterna för Apple-projektet. Exekutiv producent är även Jessica Chastain som sin vana trogen har sitt produktionsbolag Freckle Films med sig som en del av dealen.

Melissa James Gibson, som bland annat har Anatomy of a Scandal, House of Cards och The Americans på sin cv, ska skriva manus och hålla i trådarna som showrunner. Den Oscars-nominerade regissören Matthew Heineman (A Private War) ska svara för regin.