Lena Headey klar för Kurt Sutters The Abandons

Hon har inte synts i tv-sammanhang sedan Game of Thrones. Nu är Lena Headey klar för en ledande roll i Sons of Anarchy-skaparen Kurt Sutters westernserie The Abandons.

Kurt Sutter är den kontroversiella tv-skaparen bakom FX-serierna Sons of Anarchy och Mayans MC. Den senare fick han sparken från. Nu har Sutter flyttat till Netflix – och vilda västern.

The Abandons ska bygga på samma typ av mytologi och action som Kurt Sutter gjort sig känd för, men med skillnaden att Netflixserien utspelar sig under en annan tidsperiod.

I The Abandons är årtalet cirka 1850 och platsen Oregon. Det är före guldrushen och inbördeskriget, men en del naturtillgångar har upptäckts. Korrupta krafter försöker tvinga bort de förlorade själar som bor i samhällets utkanter, men de senare går ihop och formar en familj som kämpar emot i en blodig kamp där rättvisan går utanför lagen. Kurt Sutter utforskar i serien gränsen mellan överlevnad och lag, våldets konsekvenser och hemligheters tärande kraft, heter det i synopsis.

Lena Headey ska spela Fiona, en stark och hängiven matriark som när hon inte kunde få egna barn tog in fyra föräldralösa barn och skapade sin egen familj. Driven av högre makter och ett viljestarkt irländskt temperament så trumfar tron och kärleken till familjen allt.

Den 49-åriga brittiska skådespelerskan har inte synts i tv-sammanhang sedan hon spelade Cersei Lannister i Game of Thrones. I väntan på att Netflixserien blir klar kommer hon snart att kunna ses i HBO:s Watergate-serie White House Plumbers.