Jessica Biel som yxmördare i Candy

Jessica Biel är en brutal yxmördare och Melanie Lynskey hennes offer i true crime-historien Candy. Hulu har släppt den första teasern inför premiären i maj.

Fallet Candy Montgomery är omtalat eftersom hon – åtminstone på ytan – var en vanlig hemmafru i en Texas-förort med kärleksfull make, två barn och ett fint hus när en otrohetsaffär ledde till att hon brutalt dödade sin granne och vän från kyrkan, Betty Gore, med en yxa. Hon dömdes 1980.

Melanie Lynskey och Jessica Biel som Betty Gore och Candy Montgomery. Foto: Hulu

Det var tänkt att Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale) skulle spela huvudrollen i miniserien, men när hon fick förhinder hamnade rollen i stället hos Jessica Biel (The Sinner). Grannen Betty Gore görs av Melanie Lynskey (Yellowjackets).

Bakom kulisserna har manusförfattaren Robin Veith tagit med sig flera kollegor från en annan true crime-serie, prisbelönade The Act, till Hulu-serien. 

Här är trailern där Jessica Biel transformerats till yxmördande hemmafru med permanentat hår och för stora glasögon:

Den Disneyägda streamingtjänsten kommer i USA att lansera Candy som ett femdagarsevent under en vecka i maj, med start den 9 maj och final den 13 maj. Star på Disney+ bör bli hem för serien i Sverige. Något releasedatum har dock inte annonserats.

Candy hinner först till tv-tittarna av två miniserier som utforskar samma märkliga brottsfall. Elizabeth Olsen spelar Candy Montgomery och Lily Rabe Betty Gore i en serie producerad av David E Kelley och Nicole Kidman med titeln Love and Death.

Artikeln uppdaterad med trailer 2022-03-28.