Elizabeth Olsen yxmördare i nästa tv-roll

Från häxa till yxmördare. Nästa tv-roll för WandaVision-stjärnan Elizabeth Olsen blir i en miniserie producerad av David E Kelly och Nicole Kidman.

Det är mycket star power både framför och bakom kameran i HBO Max-projektet Love and Death. Efter Big Little Lies, The Undoing och kommande Nine Perfect Strangers så ska manusförfattaren David E Kelley och skådespelerskan Nicole Kidman tillsammans producera en miniserie baserad på en verklig händelse. I teamet bakom kameran ingår även regissören Lesli Linka Glatter (Homeland).

Elizabeth Olsen ska spela Candy Montgomery, en hemmafru från Texas som – åtminstone på ytan – verkade leva det perfekta livet. Hon hade 1980 en kärleksfull make, två barn, ett bra jobb, och ett fint hus i en ny förort när en otrohetsaffär ledde till att hon dödade sin granne och vän från kyrkan, Betty Gore, med en yxa.

“Det här är en gripande historia om frustrationen och drömmarna hos två kvinnor i en småstad, som kulminerar i en hemsk våldshandling. Vi är glada över att gå samman med David, Leslie, Nicole och Per [Saari], och otroligt lyckligt lottade över att få Elizabeth i centrum för historien, så att vi kan få fram alla de lager av Candy som gör den här storyn oförglömlig”, kommenterar HBO Max chef för originalinnehåll, Sarah Aubrey.

Låter historien bekant så är det förmodligen för att Love and Death är det andra projektet på kort tid om samma brottsfall. Elizabeth Moss (The Handmaid’s Tale) ska spela huvudrollen i Candy, en miniserie som fortfarande letar distributör.

HBO Max-versionen bygger på boken Evidence of Love: A True Story of Passion and Death in the Suburbs av John Bloom och Jim Atkinson och en artikelserie i två delar i Texas Monthly av samma författare.