Jean Smart som komiker i motvind

Dags för Jean Smart att få fronta en serie. I HBO Max-serien Hacks lever hon ut barndomsdrömmen om att bli en ståupp-komiker.

Efter en karriär som sträcker sig över fyra decennier är Jean Smart plötsligt hetare än någonsin. Det började med att Noah Hawley anlitade henne till Fargo och Legion. Därefter har hon hyllats för sin insats i Watchmen och är nu aktuell i Mare of Easttown där hon spelar mamma till Kate Winslet.

Nu får hon också chansen att själv fronta en serie. I Hacks, skapad av tre Broad City-författare, heter hennes karaktär Deborah Vance och är en stå upp-komiker i Las Vegas, vars publik blivit allt mindre.

När hon är på väg att tappa ännu fler föreställningar och därmed sin relevans gör det ont i egot. Motvilligt går Deborah med på att möta den unga komediförfattare Ava (Hannah Einbinder), som inte heller är särskilt sugen på mötet eftersom det är med en person som hon tycker är medioker, a hack.

Deborahs dotter DJ komplicerar livet ytterligare. Dottern spelas av Kaitlin Olson (Always Sunny in Philadelphia).

Jean Smart berättar för Entertainment Weekly att hon som barn drömde om att bli stå upp-komiker. ”Jag ville bli Phyllis Diller. Jag gick på maskerad som henne när jag gick i skolan”, säger den trefaldiga Emmy-vinnaren. Det är också EW som har de första bilderna från Hacks där Smart får leva ut sin komikerdröm.

Jean Smart och Hannah Einbinder. Foto: HBO Max
Hannah Einbinder. Foto: HBO Max
Jean Smart och Kaitlin Olson. Foto: HBO Max
Carl Clemons-Hopkins som chief operating officer Marcus. Foto: HBO Max

HBO Max har i en tweet avslöjat att Hacks har premiär hos streamingtjänsten den 13 maj. Huruvida komediserien tar sig till systertjänsten HBO Nordic återstår att se.

Artikeln uppdaterad med trailer 2021-04-30.