Grönt ljus för Marvel-serien Legion

Marvel fortsätter att expandera även sitt tv-universum. Kabelkanalen FX har beställt åtta avsnitt av Legion, en X-Men-spinoff med Dan Stevens i huvudrollen. 

Det är mannen bakom Fargo, Noah Hawley, som är ansvarig även för den här FX-serien. Legion är också skälet till att den tredje säsongen av Fargo dröjer en bra bit in på nästa år.
Vi förväntar oss numera förträfflighet från Noah Hawley och med Legion har han levererat ytterligare en kreativ prestation. Precis som han gjorde med Fargo har han tagit en helt ny estetik och känslighet till en enormt populär och rikt dokumenterad X-Men-värld”, säger Nick Grad, chef för FX Networks coh FX Productions, i ett uttalande.

Dan Stevens (Downton Abbey) har huvudrollen som X-Men-ledaren Charles Xaviers son David Haller som haft mentala problem sedan han var tonåring och även diagnosticeras som schizofren. Eter ett märkligt möte med en annan patient börjar han misstänka att de röster han hör och syner han ser är verkliga. Aubrey Plaza (Parks and Recreation), Jean Smart (Fargo) och Rachel Keller (Fargo) har tre andra stora roller. Läs mer om deras karaktärer här.

Legion börjar spelas in i sommar i Vancouver och kommer att ha premiär på FX i början av nästa år. Det är första gången som Marvel Television samarbetar med en kabelkanal, tidigare tv-serier har gjorts ihop med Netflix (Daredevil, Jessica Jones) och ABC (Agents of S.H.I.E.L.D, Agent Carter).

“Från det ögonblick vi hörde Noahs vision till hans exceptionella manus och val av skådespelare och genom hela den extraordinära inspelningen av pilotavsnittet har vi vetat att den här serien kommer att bli fantastisk”, säger Marvels TV-boss Jeph Loeb.