Colin Farrells Penguin i Batman-spinoff

Den kommande Batman-filmen får ytterligare en tv-spinoff. Colin Farrell ska spela superskurken Penguin i ytterligare en DC Comics-serie hos HBO Max.

WarnerMedia-ägda HBO Max satsar stort på serier från DC Comics-universumet. Närmast väntar James Gunns Suicide Squad-spinoff Peacemaker, och därefter bland annat en Green Lantern-serie från Greg Berlanti samt både Constantine- och Justice League Dark-serier från JJ Abrams.

Även Batman-universumet växer. Sedan tidigare är en Batman-spinoff med polisfokus på gång och ser det alltså ut att bli ytterligare en Batman-spinoff, som ska fokusera på Oswald Chesterfield Cobblepot, känd som The Penguin/Pingvinen.

Enligt Variety har Colin Farrell nu officiellt skrivit på för att reprisera superskurken som han även spelar i Matt Reeves Batman-film med Robert Pattinson som väntas till biogaferna i mars 2022. Serien ska berätta historien om superskurken som är känd för sin top hat, monokel och sina dödliga paraplyer och dennes väg mot makten i Gothams undre värld.

Colin Farrell har mest synts i långfilmer (The Lobster, In Bruges). Hans mest uppmärksammade tv-roll var i True Detective säsong två. Farrell är också en av de exekutiva producenterna för spinoffserien ihop med Batman-regissören Matt Reeves och Batman-producenten Dylan Clark. Lauren LeFranc ska skriva manuset till tv-serien om The Penguin.