Jamie Dornan i katt-och-råtta-jakt

En brittisk man hamnar i episk katt-och-råtta-jakt i den australiska vildmarken. Jamie Dornan har den ledande rollen i miniserien The Tourist.

Bröderna Harry och Jack Williams har skrivit ett manus i sex delar som handlar om en brittisk turist som finner sig själv mitt i den australiska vildmarken, jagad av en stor tankbil som försöker tränga honom av vägen. Efter en katt- och råtta-lek på vägarna vaknar mannen upp på ett sjukhus – vid liv men utan någon aning om vem han är. Samtidigt som dunkla figurer från hans förflutna närmar sig honom så letar britten efter svar, vilket tar honom tillbaka till vildmarken.

Den centrala karaktären i The Tourist ska spelas av den nordirländska skådespelaren Jamie Dornan (The Fall, Fifty Shades). Danielle MacDonald (Unbelievable) spelar den nykläckta polisen Helen Chambers och Shalom Brune-Franklins (Cursed) karaktär Luci är en servitris som blir indragen i mannens jakt på svar. Hugo Weaving (The Matrix) spelar en välrenommerad detektiv.

Miniserien The Tourist är ett samarbete mellan den amerikanska streamingtjänsten HBO Max, brittiska tv-kanalen BBC One och australiska Stan. Det bör betyda att det finns goda chanser att vi får se Jamie Dornan söka svar på HBO Nordic så småningom.