Jamie Dornan spelar tvillingar i remake av norsk kriminalserie

Kristofer Hivju spelade tvillingar i norska kriminalserien Twin. Nu ska Jamie Dornan göra samma sak i en remake hos Netflix. Mackenzie Davis har en annan ledande roll i The Undertow.

Det är Variety som avslöjar att Netflix ska göra en remake av det norska kriminaldramat Twin som hade premiär på NRK i oktober 2019. Kristofer Hivju, känd från Game of Thrones och som Steinar Hovland i flera Beck-filmer, syntes i dubbla roller som tvillingarna Adam och Erik.

I Netflix version heter tvillingarna Adam och Lee och ska gestaltas av den nordirländska skådespelaren Jamie Dornan. Dornan är aktuell i The Tourist men känd även för Fifty Shades of Grey-filmerna och kriminalserien The Fall. Adams hustru Ingrid, som i den norska serien spelades av Rebekka Nystabakk, är omdöpt till Nicola och spelas av Mackenzie Davis (Station Eleven).

The Undertow beskrivs så här av Netflix: “Nicola håller på kvävas i ett livlöst äktenskap med Adam när livet tar en dramatisk vändning. Adams sedan länge avskurna tvillingbror Lee kommer tillbaka in i hennes liv och deras trassliga romantiska förflutna hotar att förstöra det nuvarande. Ett sekundbeslut och en fruktansvärd olycka driver Nicola till att skydda sina barn, och under en vecka är Nicola och Lee tvingade att upprätthålla ett nät av hemligheter och lögner. Även om de inte kan ignorera sina känslor för varandra vet båda att de lever på lånad tid.“

Utöver Jamie Dornan och Mackenzie Davis finns även Iain De Caestecker (Agents of S.H.I.E.L.D.”) och Gary Lewis (Vigil) i rollistan.

Inspelningen av The Undertow inleds senare i år i de skotska högländerna och öarna.  

Här är en trailer för den norska originalserien Twin.