Pandemi i Station Eleven på HBO Max

En pandemi drabbar världen i Station Eleven. HBO Max-serien, som baseras på den bästsäljande romanen med samma namn, har nu fått en teaser.

HBO Max beställde Station Eleven före covid-19 blev ett allmänt känt begrepp. Serien började också spelas in innan coronapandemin bröt ut, men blev sedan kraftigt försenad. Frågan är nu om tv-publiken är redo för en serie som utspelar sig före, under och efter en förödande pandemi även om den är fiktiv? Det lär vi få veta i december när Station Eleven har premiär.

Miniserien i tio avsnitt bygger på Emily St John Mandels bästsäljande bok från 2014 där en fiktiv svininfluensaepidemi har exploderat över hela världen och dödat 99 procent av befolkningen.

I boken pendlar berättelsen framåt och bakåt i tiden, och manusförfattaren och showrunnern Patrick Somerville (Maniac) har strukturerat tv-serien på ett liknande sätt.

https://www.youtube.com/watch?v=25ECFdDHTFw&ab_channel=HBOMax

Den färska teasern öppnar med att Jeevan Chaudhary (Himesh Patel) och en ung Kirsten Raymonde (Matilda Lawler) handlar bunkervaror för att förbereda sig för den kommande apokalypsen.

Senare möter vi Kirsten 20 år senare, då spelad av Mackenzie Davis. I den tidslinjen finns även Gael Garcia Bernal som den kända filmskådespelaren Arthur Leander. Livet känns vid det laget förhållandevis säkert i förhållande till pandemin, men andra faror lurar och hotar allt det som de överlevande har byggt upp.

Kirsten ingår i en teatergrupp kallad Traveling Symphony, som återvänder till en liten stad för att återförenas med sina vänner men i stället möter en kultliknande rörelse och deras ”profet”.

Station Eleven har premiär på HBO Max den 16 december. Här är också några bilder som streamingtjänsten offentliggjort i dag.

Jeevan (Himesh Patel) och Kirsten som ung (Matilda Lawler). Foto: HBO Max
Gael Garcia Bernal som Arthur Leander. Foto: HBO Max
Mackenzie Davis spelar Kirsten som vuxen. Foto: HBO Max