Nytt USS Callister-avsnitt när Black Mirror återvänder

Det Star Trek-inspirerade Black Mirror-avsnittet USS Callister får en fortsättning. Totalt landar sex nya avsnitt när Charlie Brookers sci fi-antologi återkommer nästa år.

USS Callister i säsong fyra av Black Mirror sågs som en hommage till Star Trek. Jesse Plemons spelade Robert Daly som byggde en simulerad Star Trek-liknande värld inne i ett dataspel. Cristin Milioti, Jimmi Simpson, Michaela Coel och Billy Magnussen medverkade också i avsnittet som Charlie Brooker skrev ihop med William Bridges. Toby Haynes regisserade.

I en teaser för säsong sju visas Black Mirrors välbekanta laddningssida med sex symboler – inklusive en som matchar den som finns på rymdskeppet Callister. Enligt Hollywood Reporter har Netflix också avslöjat att Robert Daly är död, men att problemen för besättningen på USS Callister bara är i sin linda. Vilka skådespelare som kan tänkas återkomma i det nya avsnittet framgår inte.

Charlie Brookers har sedan 2011 fascinerat tv-tittarna med sina dystopiska science fiction-historier om den mörkare sidan av den teknologiska utvecklingen. 2015 blev Netflix nytt hem för den brittiska kultserien som nu är framme vid säsong sju. Den landar enligt den nya teasern någon gång under 2025.