Hon ska spela tidsresenärens hustru

Nyblivna mamman Rose Leslie återvänder till HBO som tidsresenärens hustru. Theo James har den andra huvudrollen i The Time Traveler’s Wife.

Bakom HBO:s bearbetning av Audrey Niffenegger populära roman står Steven Moffat, skapare av Sherlock och länge huvudförfattare för Dr Who.

När The Time Traveler’s Wife (Tidsresenärens hustru) blev film 2009 spelades huvudrollerna av Rachel McAdams och Eric Bana. I HBO:s bearbetning är det Rose Leslie och Theo James som spelar Clare Abshire och Henry DeTamble, vars kärlekshistoria är komplicerad – på grund av tidsresor.

Rose Leslie syntes senast i The Good Fight. Hon är gift och har precis fått barn med Kit Harrington, som hon mötte under inspelningen av HBO:s Game of Thrones. När hon återvänder till HBO heter motspelaren Theo James, mest känd från brittiska perioddramat Sanditon.

Claire Abshire beskrivs som hetlevrad, smart och ostoppbar. Hon har också en hemlighet. Sedan sex års ålder har hon haft en påhittad vän, en snäll och rolig man som berättar historier om framtiden. Henrys besök är ljuspunkterna från hennes annars tråkiga barndom. Åren går och Claire växer upp till vacker ung kvinna som börjar inse att hennes vän inte är på låtsas utan en tidsresenär på besök från framtiden. Och inte från vilken framtid som helst utan hennes egen. En dag kommer hon att möta en ung man vid namn Henry DeTamble, som hon kommer att känna väl men som inte kommer att känna igen henne alls.

Henry DeTamble har också ett problem. Han har varit tidsresenär sedan han var åtta år. Det är inte en superkraft utan ett tillstånd han inte kan styra. När han är stressad eller orolig – och ibland av inget skäl alls – förlorar han greppet om nutiden och ramlar naken in i en annan tid. Han kan fastna i månader och hans liv är en berg-och-dal-bana av ständig fara och kamp för överlevnad. Ända tills han möter en vacker rödhårig kvinna i biblioteket där han jobbar. Hennes namn är Clare Abshire och även om han aldrig sett henne förut så säger hon sig ha känt honom i hela sitt liv.

När serien kan förväntas till HBO Nordic återstår att se.