Amalia Holms häxserie åter i sommar

Svensk-norska Amalia Holm är dubbelt serieaktuell. Först Delete Me i mars. Sedan den andra säsongen av Motherland: Fort Salem i sommar.

Nyligen annonserades att norska ungdomsserien Delete Me, med Amalia Holm i en av huvudrollerna, får premiär på Viaplay den 7 mars. I dag offentliggjorde Disneyägda Freeform att den andra säsongen av Motherland: Fort Salem, där Amalia Holm också har en framträdande roll, får sommarpremiär.

Motherland: Fort Salem är en dramaserie med övernaturliga inslag som utspelar sig i en alternativ kvinnodominerad värld där häxornas magiska krafter blivit en viktig tillgång för militären.

Amalia Holm spelar Scylla Ramshorn, den ena parten i seriens hittills mest prominenta kärlekshistoria. Scylla är tystlåten och mystisk, och var i hemlighet medlem i terroristorganisationen The Spree när hon förälskade sig i en av de tre huvudkaraktärerna, Raelle (Taylor Hickson). Deras liv hade dock tagit olika vägar i slutet av den första säsongen.

Amalia Holm (till vänster) och Taylor Hickson som Scylla och Raelle. Foto: Freeform/David Bukach)

Enligt Freeforms beskrivning av den andra säsongen så höjs insatserna för Raelle, Tally och Abigail som möter ett nytt hot i form av Camarilla, en uråldrig grupp häxjägare. De tre vännernas militära träning intensifieras när de blir antagna till krigsuniversitetet där deras magi, relationer och övertygelser kommer att pressas till det yttersta. The Spree och militären upptäcker att fajten inte längre står mellan dem, men frågan är hur de forna fienderna ska kunna arbeta tillsammans för att motarbeta det hat som om det inte stoppas kommer att få alla häxor utrotade.

Den första säsongen av Motherland: Fort Salem kan streamas på Disney+. Den andra säsongen har Freeform-premiär i sommar på ett ännu inte preciserat datum.