Hon är den nya Batwoman

Efterträdaren till Ruby Rose är utsedd. Javicia Leslie ska spela Batwoman när serien återvänder nästa år.

Australiska Ruby Rose chockade tv-världen när hon i maj meddelade att hon hoppar av rollen som Kate Kane efter bara en säsong av The CW-serien Batwoman. Sedan dess har spekulationerna varit många om vem som ska ta över den fallna manteln, och nu är det alltså klart att det blir Javicia Leslie, senast i God Friended Me.

Gothams nya hjälte kliver in i handlingen efter att Kate Kane mystiskt försvunnit. Enligt The CW:s beskrivning är den nya karaktären Ryan Wilder långt ifrån den stereotypiska helylleamerikanska superhjälten. Hon är sympatisk, slarvig, lite fånig och bångstyrig – och inte lik Kate Kane alls förutom att hon också är lesbisk.

Ryan Wilder har tillbringat åratal med att dölja sin smärta med dåliga vanor och bor nu i en skåpbil. Hon är typen som skulle stjäla mjölk till en övergiven katt, men också kan döda med sina bara händer. Hon är en farlig motståndare, eftersom hon både är en skicklig fighter och odisciplinerad. Hon är atletisk, rå, passionerad och långt ifrån perfekt.

“Jag är extremt stolt över att vara den första svarta skådespelerskan i den ikoniska rollen som Batwoman på tv. Som bisexuell är jag hedrad över att ansluta till en nyskapande serie som blivit en sådan föregångare för HBTQ-community.”, kommenterar Javicia Leslie.

Den andra säsongen av Batwoman är planerad att dra igång i januari 2021 förutsatt att inte coronapandemin försenar produktionen ytterligare. I Sverige kan superhjälteserien följas på HBO Nordic.