HBO-remake av Scener ur ett äktenskap

DELA

HBO ska göra en remake av Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap. Stjärnduon Michelle Williams och Oscar Isaac är klara för miniserien Scenes from a Marriage.

Mästerregissören Ingmar Bergman baserade Scener ur ett äktenskap på sin egen relation med Liv Ullmann, som tillsammans med Erland Josephson skildrade de äktenskapliga problemen mellan Marianne och Johan både i en serie i sex avsnitt som visades i svensk television 1973 och en klassisk långfilm som gick upp på biograferna året därpå.

I HBO:s remake ska den svenska originalberättelsen, som spann över tio år, transporteras över Atlanten där två amerikanska filmstjärnor är redo att hugga tänderna i den engelskspråkiga bearbetningen.

Michelle Williams vann en Oscar för Blue Valentine, som också handlade om ett förgiftat äktenskap, och vann förra året en Emmy för sin roll som Gwen Verdon i miniserien Fosse/Verdon. Oscar Isaac är känd bland annat från Star Wars-filmerna och aktuell i kommande Dune-filmen. Senast han medverkade i HBO-sammanhang var i miniserien Show me a Hero, som gav Isaac en Golden Globe-statyett.

Hagai Levi, som var med och skapade The Affair, ska skriva manus och regissera miniserien Scenes from a Marriage.