HBO-remake av Scener ur ett äktenskap

HBO ska göra en remake av Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap. Stjärnduon Michelle Williams och Oscar Isaac är klara för miniserien Scenes from a Marriage.

Mästerregissören Ingmar Bergman baserade Scener ur ett äktenskap på sin egen relation med Liv Ullmann, som tillsammans med Erland Josephson skildrade de äktenskapliga problemen mellan Marianne och Johan både i en serie i sex avsnitt som visades i svensk television 1973 och en klassisk långfilm som gick upp på biograferna året därpå.

I HBO:s remake ska den svenska originalberättelsen, som spann över tio år, transporteras över Atlanten där två amerikanska filmstjärnor är redo att hugga tänderna i den engelskspråkiga bearbetningen.

Michelle Williams vann en Oscar för Blue Valentine, som också handlade om ett förgiftat äktenskap, och vann förra året en Emmy för sin roll som Gwen Verdon i miniserien Fosse/Verdon. Oscar Isaac är känd bland annat från Star Wars-filmerna och aktuell i kommande Dune-filmen. Senast han medverkade i HBO-sammanhang var i miniserien Show me a Hero, som gav Isaac en Golden Globe-statyett.

Hagai Levi, som var med och skapade The Affair, ska skriva manus och regissera miniserien Scenes from a Marriage.