Seriedebut för Arnold Schwarzenegger

För första gången ska 73-årige Arnold Schwarzenegger ta sig an en stor tv-roll. Debuten sker i en spionhistoria av Scorpion-skaparen Nick Santora.

Arnold Schwarzenegger har varit framgångsrik kroppsbyggare, guvernör i Kalifornien, realitystjärna i The Celebrity Apprentice och förstås Terminator, men han har aldrig haft en tung roll i en tv-serie. Vid 73 års ålder är han nu redo även för den utmaningen.

Det är Nick Santora som har skapat det globala äventyr där en far och dotter står i centrum. Arnold Schwarzenegger ska spela fadern och även vara med och producera den ännu titellösa serien.

Nick Santora är mest känd för att ha skapat CBS-serien Scorpion och för att han nu är showrunner och exekutiv producent för The Fugitive, den nya Quibi-serien med Kiefer Sutherland.

Enligt Deadline Hollywood ska produktionsbolaget Skydance nu ut och lansera projektet för olika streamingtjänster. Samtidigt pågår castingen av dottern, som alltså är den andra centrala rollen i spionserien.

Arnold Schwarzenegger ligger inte på latsidan. Förra året gick Terminator: Dark Fate upp på biograferna och framöver väntar premiären av Kung Fury II: The Movie Dessutom är det klart att han ska reprisera sin roll i Twins-uppföljaren Triplets ihop med Danny DeVito och Eddie Murphy.