Trailer: Komedi i serien om She-Hulk

Tatiana Maslany leder Marvels första halvtimmeskomedi. Det blir tydligt i fullängdstrailern för She-Hulk: Attorney at Law.

Tatiana Maslany belönades bland annat med en Emmy när hon spelade multipla kloner i sci fi-dramat Orphan Black. I She-Hulk får hon tänja på helt andra muskler. Bokstavligen. Inte bara som superhjälte utan också för att serien är strukturerad som en advokatserie inlindad i en halvtimmeskomedi.

Det bekräftades återigen av Marvel-bossen Kevin Feige under San Diego Comic Con och det blir påtagligt i den nysläppta trailer som säger mer om seriens lättsamma ton än de korta teasers som släppts förut.

Trailern bekräftar också att Daredevil (Charlie Cox) dyker upp hos She-Hulk. Däremot är ryktet om att även Jessica Jones kommer på besök fortfarande obekräftat. Det skulle i så fall vara första gången som Krysten Ritter repriserar sin karaktär från Netflix-serien som nu tillsammans med övriga Marvel-serier som debuterade på Netflix flyttat över till Disney+.

She-Hulk dök för första gången upp i ett seriealbum 1980. Enligt Marvel-mytologin är Jennifer Walters advokat och kusin till Bruce Banner. En akut blodtransfusion gav henne krafter som påminner om Hulkens även om effekterna är något mildare.

Mark Ruffalo repriserar i tv-serien rollen som Bruce Banner/Hulken. Trailern avslöjar en del om dynamiken mellan Banner och hans kusin som inte är helt tillfreds med sitt alter ego.

Jennifer Walters egen intelligens och juridiska expertis räcker dock långt i sig och hon har under åren fungerat som juridiskt ombud för ett flertal superhjältar. I tv-serien tar hon sig an The Abomination/Emil Blonsky spelad av Tim Roth.

Jameela Jamil spelar She-Hulks fiende Titania. Ginger Gonzaga, Josh Segarra och Reneé Elise Goldsberry finns också i rollistan.

She-Hulk: Attorney at Law består av nio avsnitt. Premiärdatumet var satt till den 17 augusti, men har nu flyttats till den 18 augusti. Nya avsnitt kommer alltså på torsdagar i stället för på onsdagar till Disney+.

Premiärdatum uppdaterat 2022-08-03.