Klart med fjärde säsong för Orphan Black

Orphan Black kommer att fortsätta även 2016. Serien med den fantastiska Tatiana Maslany i rollerna som Sarah och alla hennes klonsystrar har redan fått klart med en fjärde säsong.

Science fiction-dramat, som ställer frågor om reproduktion och makten över sin egen kropp, är BBC Americas största egenproducerade hit. Serien, som skapats av John Fawcett och Graeme Manson, har fått fler anhängare för varje säsong och nu nått kultstatus. Allra mest uppmärksamhet har rättmätigt gått till Tatiana Maslany som vunnit både priser och fansens kärlek för sin förmåga att gestalta flera olika kloner samtidigt och ändå ge varje klon sin unika personlighet. I en artikel i Time berättar Taslany hur hon går till väga för att förvandlas till Sarah, Alison, Cosima, Rachel, Helena eller någon annan av de mer flyktigt passerande klonerna.

Just nu sänds den tredje säsongen av Orphan Black, där den stora tvisten är att Tatiana Maslanys kvinnliga kloner fått sällskap av ett antal manliga kloner, alla spelade av Ari Millen. Svenska tittare kan följa serien på Netflix. Och i dag kom alltså beskedet från BBC America att det blir även en fjärde säsong, sannolikt med premiär i april 2016.