Finalen av Carnival Row inleds i februari

Framtiden för Carnival Row med Orlando Bloom och Cara Delevingne har länge varit oviss. Nu har Amazon Prime meddelat att den andra säsongen, som startar i februari, blir den sista.

Redan när Carnival Row lanserades för över tre år sedan gav Amazon klartecken för två säsonger. Men fler blir det alltså inte av fantasyserien där Cara Delevingne och Orlando Bloom spelar kärleksparet Vignette Stonemoss och Rycroft ”Philo” Philostrate som kommer från olika världar. Den ena är en mytisk varelse och den andra människa, vilket gör deras kärlek tabubelagd i en allt mer intolerant värld.

Kentaur, feer, troll och andra mytiska väsen som flytt från sitt hemland försöker passa in i den neo-viktorianska världen. I staden The Burgue har de skapat en egen enklav, men rasism och bigotteri gör livet svårt för Vignette och de andra immigranterna. Flera av dem blir hotade, slagna och mördade. Philo är den som ska utreda morden – vilket kan störa den sköra freden mellan människor och väsen. Precis som det låter handlar det om universella teman där paralleller kan dras till nutiden.

När säsong två tar vid utreder Rycroft Philostrate a.k.a. Philo (Orlando Bloom) en serie obehagliga mord som ökar den sociala spänningen. Vignette Stonemoss (Cara Delevingne) och Black Raven planerar att betala tillbaka för den orättvisa som orsakats av förtrycket från de mänskliga ledarna Jonah Breakspear (Arty Froushan) och Sophie Longerbane (Caroline Ford).

Tourmaline (Karla Crome) får superkrafter som hotar hennes öde och framtiden The Row. Och efter att ha undflytt The Burgue och sin hämndgirige bror Ezra (Andrew Gower), så möter Imogen Spurnrose (Tamzin Merchant) och hennes partner Agreus Astrayon (David Gyasi) ett radikalt nytt samhälle som vänder upp och ner på deras planer. Med konflikten mellan människor och mytiska varelser och friheten hotad, ställs varje hjälte inför ett omöjligt dilemma och ett test för själen i slutet av Carnival Row.

Den 17 februari är det premiär för finalsäsongen av Carnival Row som består av tio avsnitt, vilka görs tillgängliga veckovis. Här är teasern där premiärdatumet annonseras.

”/”