Grönt ljus för Peacemaker-spinoff med Viola Davis

Det blir en spinoff på spinoffen. Viola Davis karaktär från Suicide Squad och Peacemaker får en egen serie. Waller ska DC-serien heta.

De nya DC-kaptenerna James Gunn och Peter Safran har presenterat det första kapitlet i deras DC-universum, Gods and Monsters. En av de första tv-serierna som fått grönt ljus är Waller, som är en spinoff från HBO Max-serien Peacemaker som i sin tur är en spinoff från James Gunns Suicide Squad-film.

“Vi använder samma skådespelare, det här är fortsättning på Peacemaker. Jag är upptagen med Superman så vi kan inte göra Peacemaker säsong två. Vi jobbar med Waller emellan”, sa James Gunn på dagens pressträff.

Christal Henry (Watchmen) och Jeremy Carver (Doom Patrol) ska ansvara för manuset till Waller som handlar om Amanda Waller, en politiskt bevandrad hög statstjänsteman och chef för ARGUS (Advanced Research Group Uniting Superhumans) samt grundare av ökända Task Force X, även känd som Suicide Squad.

Oscarsvinnaren Viola Davis spelar Amanda Waller som inte har några superkrafter själv, men som har rykte om sig att vara hänsynslös och använda alla till buds stående medel för att åstadkomma det hon vill. Ofta med hänvisning till nationens säkerhet.

Andra planerade tv-serier som ingår i DCU Chapter One är animerade Creature Commandos, den True Detective-inspirerade Lanterns: Paradise Lost och en serie av Game of Thrones-typ med enbart kvinnliga protagonister som utspelar sig på Wonder Woman-ön Themyscira.