Första HBO-bilden: Kate Winslet i The Palace

Oscarsvinnaren Kate Winslet har två serier på gång hos HBO. The Palace är en av dem. HBO har nu släppt den första bilden på Winslet från miniserien som regisseras av Stephen Frears.

Kate Winslet är sedan tidigare klar som producent och huvudrollsinnehavare i en miniserie baserad på Hernan Diaz bästsäljande roman Trust. Men det är det andra HBO-projektet, miniserien The Palace, som tycks ligga först i tiden. Inspelning pågår just nu i Österrike och produktionen ska sedan flytta vidare till Storbritannien, meddelar HBO.

Handlingen i The Palace sträcker sig under ett år och utspelar sig innanför väggarna på ett palats där en modern europeisk regim börjar falla sönder.

Kate Winslet spelar huvudrollen och är med och producerar även The Palace. Will Tracy är seriens skapare och showrunner medan Stephen Frears och Jessica Hobbs svarar för regin.

I rollistan finns förutom Kate Winslet även Oscarsnominerade Andrea Riseborough samt Matthias Schoenaerts, Guillaume Gallienne, Martha Plimpton och Hugh Grant. 

Kate Winslet har gjort två miniserier förut hos HBO. Båda resulterade i Emmy-statyetter. Först Mildred Pierce 2011 och tio år senare Mare of Easttown 2021.