Netflix One Piece-serie klar för premiär i år

Det har varit tyst länge om Netflix bearbetning av mangaserien One Piece. Men nu meddelar stramingjätten att live action-serien kommer att ha premiär under 2023. 

Eiichiro Onas One Piece debuterade 1997 och är en av de populäraste mangaserierna genom tiderna. Serien har växt till en franchise som redan består av bland annat 20 säsonger animerad tv, 14 filmer, ett antal romaner och flera video- och dataspel. 

Det var i januari 2020 som Netflix annonserade att det skulle bli en live action-serien baserad på den tecknade serien. Sedan var det tyst till september 2021 då Netflix officiella Twitter-konto visade upp ett färdigt manus för det första avsnittet, författat av Matt Owens och Steven Maeda som också är live action-seriens showrunners. Titeln på avsnittet är Romance Dawn.

Sedan blev det tyst igen, men i dag har Netflix släppt key art som avslöjar att piratserien sätter segel under det här året.

Mangaserien One Piece utspelar sig i en fiktiv värld, i en tid då pirater härskar på världshaven. När kungen av pirater, Gol D Roger, avrättas, startar jakten på den stora skatt han lämnat efter sig. Det är denna skatt som kallas One Piece och sägs finnas vid slutet av Storleden, en havsled som bildar en cirkel runt världen.

Många år senare beger sig 17-åriga Monkey D Luffy (Ruffy i den svenska översättningen) ut på havet för att bli pirat och förverkliga drömmen om att bli den nya kungen av pirater. Luffy (spelad av Iñaki Godot) är en impulsiv och optimistisk tonåring som kan få sin kropp att agera som gummi. I jakten på den mytiska skatten One Piece måste han förflytta sig framåt i Storleden.