Startdatum för John Cenas Peacemaker

Det är lika mycket humor som action i den första ordentliga teasern för HBO Max-serien The Peacemaker med John Cena i titelrollen.

Skådespelaren och wrestlingstjärnan John Cena spelar DC Comics-karaktären Peacemaker både i Suicide Squad-filmen som hade premiär i augusti och i superhjältens egen HBO Max-serie som nu fått både ett premiärdatum och en första riktig teaser.

Den 13 januari är det premiär på HBO Max i USA. Det bör betyda dagen därpå på svenska HBO Max, som HBO Nordic då har transformerats till även i Sverige.

Regissören James Gunn har skrivit manus till samtliga åtta avsnitt av The Peacemaker och även regisserat fem av avsnitten, inklusive premiären.

Även Steve Agee och Jennifer Holland repriserar sina roller som John Economos och Emilia Harcourt från Suicide Squad-filmen. I två andra framträdande roller syns Chukwudi Iwuji som Clemson Murn och Danielle Brooks som Leota Adebayo.

Karaktären Peacemaker dök upp för första gången 1966 och blev en del av DC Comics-universumet i mitten av 1980-talet. Christopher Smith-versionen, som John Cena porträtterar, är pacifist men också pragmatisk. Smith vill ha fred till varje pris och är beredd att använda sina superhjältekrafter och offra så många liv som krävs på vägen för att nå dit.