Fox Sverige norpar Marvel-serien Legion

DELA

När den nya Marvel-serien Legion är färdig att visas för publiken i början av 2017 blir det stor global Fox-premiär i 125 länder. Här hemma betyder det Fox Sverige.

Som vi nyligen berättade har kabelkanalen FX beställt åtta avsnitt av Legion, en X-Men-spinoff skapad av Fargos Noah Hawley. Huvudpersonen heter David Haller, så småningom känd som Legion. Han är son till till X-Men-grundaren Charles Xavier (Professor X) och hans före detta fru Gabrielle Haller. David har brottats med mentala problem sedan han var tonåring och diagnosticeras som schizofren, men när han konfronteras med en annan patient med liknande problem så börjar han misstänka att rösterna och synerna inte alls är inbillade.

David Haller spelas av britten Dan Stevens, hans första stora tv-roll sedan Matthew Crawley avled i Downton Abbey. Aubrey Plaza, Rachel Keller och Jean Smart har tre andra stora roller.

Noah Hawleys ska enligt uppgift ha gett Legion en helt egen mer realistisk ton, som skiljer sig från de superhjältefilmer och serier som vi hittills förknippat Marvel med. Det är också första gången som Marvel Television samarbetar med ett kabelbolag. Tidigare serier har visats på Netflix (Daredevil, Jessica Jones) och ABC (Agents of S.H.I.E.L.D, Agent Carter).

Legion börjar spelas in i sommar i Vancouver och kommer att ha premiär i början av nästa år. Exakt datum är inte fastställt, men när det är dags kommer det att bli ett globalt event som sker i alla de 125 länder där Fox finns, på samma sätt som var fallet med Outcast nyligen.

”Vi är väldigt glada över att kunna ge Legion en storslagen day-&-date-världspremiär, ett beprövat och framgångsrikt koncept för Fox. X-Men har många fans i Sverige och jag är övertygad om att de kommer att gilla Legion. Noah Hawley och skådespelarna har gjort ett fantastiskt jobb”, säger Fox Sverige-chefen Clara Scherman.