Klart för tredje säsong av hyllade Fargo

Noah Hawley får fortsatt förtroende. Det blir inte oväntat en tredje säsong av Fargo. Vad den ska handla om återstår att se.

FX-serien, som sänds på HBO Nordic, är mitt i sin andra hyllade säsong (läs vår recension här). Den utspelar sig i samma vintriga landskap som under premiärsäsongen, men den nya historien berättas med helt andra skådespelare. Årets säsong tar tittarna tillbaka till 1970-talet. Patrick Wilson spelar en yngre version av Lou Solverson (pappan till en av den första säsongens huvudpersoner, Molly Solverson). Lou utreder ett fall, Sioux Falls-ärendet, som är nära sammanflätat med ett pågående krig mellan en lokal kriminell familj och ett stort maffiasyndikat.

Vilket rättsfall som säsong 3 ska centrera kring är det ännu ingen som vet.
“År 2 av Fargo är en extraordinär prestation och med tanke på Noah Hawleys mästerliga berättelsekonst kan vi inte vänta på att se var den tredje, helt nya versionen, av Fargo tar oss”, säger FX:s programdirektör Eric Schrier.

Den bröderna Coen-inspirerade tv-serien är inte Noah Hawleys enda FX-projekt. Han håller också på och bearbetar Kurt Vonneguts roman Cat’s Cradle till en miniserie och jobbar på en pilot baserad på den tecknade Marvel-serien Legion.