Transparent förnyad för fjärde säsong

Den tredje säsongen av Transparent har inte premiär förrän i slutet av året, men Amazon har redan förnyat den kritikerrosade serien för en fjärde säsong 2017.

Dramakomedin Transparent överraskade alla när serien hade premiär hösten 2014, både för sitt banbrytande innehåll och för det höga underhållningsvärdet. Jill Soloways berättelse om transsexuella Maura Pfefferman och hennes kaotiska familj har belönats med både Golden Globe- och Emmy-statyetter och har gett streamingtjänsten Amazon en plats vid finbordet. Vilket förstås är ett av skälen till att Amazon redan nu ger klartecken för en fjärde säsong med samma skådespelare och showrunner.

”Det här är så mycket mer än tv för oss. Det är vår version av den mest ambitiösa streamingkonst som vi kan frammana. Det är så ljuvligt med den nya beställningen. Det finns fler historier att berätta om Pfeffermans och vi ser fram emot att fortsätta göra det”, säger Jill Soloway i ett uttalande.

Den första och andra säsongen av Transparent finns att streama på Viaplay. Vår recension av säsong två finns att läsa här.