Glow-skaparna samlar stjärnor i Roar

Skaparna av Glow är tillbaka med en kvinnofokuserad antologiserie. Nicole Kidman, Cynthia Erivo, Merritt Wever, Betty Gilpin och Alison Brie frontar alla var sitt avsnitt av Roar.

Netflixserien Glow blev ett av offren för covid-19 och avslutades i förtid. I stället har skaparna flyttat till Apple TV+ och producerat en ny kvinnodriven serie baserad på Cecilia Aherns bok Roar.

Boken består av 30 korta feministiska historier som ”belyser – ibland på ett lite absurt sätt – hur kvinnor av alla sorter navigerar världen i dag”. Utifrån detta har showrunner-duon Liz Flahive och Carly Mensch byggt en antologiserie i åtta avsnitt.

Flahvie och Mensch har tagit med sig Alison Brie och Betty Gilpin från Glow. Nicole Kidman (The Undoing), Cynthia Erivo (The Outsider), Merritt Wever (Unbelievable) är andra namnkunniga skådespelare som frontar var sitt halvtimmesavsnitt. Den ständigt tv-aktuella Kidman är sin vana trogen också exekutiv producent via sitt bolag Blossom Films.

Apple presenterade de första bilderna under sin TCA-dag i veckan.

Betty Gilpin i avsnitt tre av Roar. Foto: Apple TV+
Merritt Weaver i avsnitt sex av Roar. Foto: Apple TV+
Cynthia Erivo i avsnitt sju av Roar. Foto: Apple TV+

Enligt Apple TV+ erbjuder Roar ett insiktsfullt, gripande och ibland roligt porträtt av vad innebär att vara kvinna i dag. Serien är en unik blandning av magisk realism, familjära miljöer och futuristiska världar. De åtta berättelserna speglar den vanliga kvinnans dilemma på lättillängliga och oväntade sätt. Hur de kommer ur sina respektive resor i livet visar på hur mycket motståndskraft som existerar inuti dem själva och i alla kvinnor.

Roar har premiär på Apple TV+ den 15 april.