Glover och Waller-Bridge gör serie ihop

Hetaste tv-projektet just nu. Emmy-vinnarna Phoebe Waller-Bridge och Donald Glover gör tv-serie ihop baserad på filmen Mr and Mrs Smith.

Star Wars förde dem samman. Nu bildar de två en ny kreativ tv-duo utöver det vanliga. Det handlar alltså om Donald Glover, Lando Calrissian i Solo: A Star Wars Story och skapare av Atlanta, och Phoebe Waller-Bridge, roboten L3-37 i Solo: A Star Wars Story och skapare av Fleabag. Det är många Emmys uppradade på deras hyllor och avslöjandet att duon nu skapar en serie ihop för Amazon att fått förväntningarna att peka rakt upp i skyn.

Francesca Sloane, som samarbetade med Glover i FX-serien Atlanta, är projektets tredje medskapare och ska även fungera som seriens showrunner.

Amerikanska Donald Glover, inom musikkretsar känd under sitt alter ego Childish Gambino, gav själv natten mot lördag en första vink om samarbetet med sin brittiska kollega på sin Instagram story.

Duon ska båda skapa och medverka i serien som är en ny tolkning av hitfilmen Mr and Mrs Smith, känd för att Angelina Jolie och Brad Pitt blev ett par under inspelningen. I actionkomedin från 2005 spelar de två superstjärnorna ett uttråkat äkta par från medelklassen som får veta att de är lönnmördare från konkurrerande byråer som fått i uppdrag att döda varandra.

“Tala om dreamteam! Donald och Phoebe är två av de mest talangfulla kreatörerna och artisterna i världen. Det är verkligen en dröm för oss, precis som det kommer att bli för den globala publiken, att få dessa två naturkrafter att samarbeta som ett kreativt team. Mr and Mrs Smith är ikonisk egendom och vi kan inte vänta på att få se hur Donald, Phoebe och Francesca gör historien till sin egen”, säger Amazonbossen Jennifer Salke i ett uttalande.

Phoebe Waller-Bridge har sagt adjö till sin succékaraktär Fleabag, medan Donald Glover har kontrakt för ytterligare två Atlanta-säsonger hos kabelkanalen FX. Det är snart gått tre år sedan den senaste säsongen, nästa väntas anlända senare i år.