Glovers Atlanta ännu mer försenad

Den hyllade komediserien Atlanta återvänder ännu senare än planerat. FX siktar nu på att säsong tre ska kunna visas i slutet av 2021.

Det blir allt vanligare att det går lång tid mellan säsongerna. Två år är inte längre ovanligt. Men för Emmybelönade FX-serien Atlanta kommer det att ha gått mer än tre år sedan seriefinalen av säsong två, som sändes i maj 2018.

Skaparen Donald Glover är en upptagen man med bland annat en framgångsrik musikkarriär att ta hänsyn till och har tagit tid på sig med manusarbetet.

FX-bossen John Landgraf förklarade på kanalens pressdag att planen var att börja sända säsong tre i januari, men att produktionen försenats ytterligare av covid-19 och därför blir det inte premiär förrän tidigast i slutet av nästa år.

Atlanta har förnyats för både en tredje och fjärde säsong. Landgraf kallar säsongerna del 1 och 2 i ett nytt kapitel av seriens liv. Båda säsongerna har skrivits under en sammanhållen period och kommer också att spelas in på samma sätt. Den första delen utspelar sig i huvudsak i Atlanta, men den andra delen i Europa.