Premiärdatum för efterlängtade Atlanta

Donald Glovers Atlanta har äntligen fått ett premiärdatum. Den 24 mars drar säsong tre igång. Det har då gått fyra år sedan den andra säsongen startade.

Få serier har tagit så lång tid på sig mellan säsongerna som Donald Glovers prisbelönade komediserie om musikscenen i Atlanta. Serien hade ursprungligen premiär redan 2016. Säsong två anlände två senare. Säsong tre har låtit vänta på sig ännu längre. Men nu är väntan snart över. FX har annonserat att de två första avsnitten blir tillgängliga den 24 mars.

Den fjärde säsongen kommer dock inte att dröja lika länge. FX-bossen John Landgraf har kallat säsong tre och fyra för del 1 och 2 i ett nytt kapitel av komediseriens liv. Båda säsongerna har skrivits under en sammanhållen period och även spelats in direkt efter varandra.

I säsong tre befinner sig Earn (Donald Glover), Alfred /Paper Boi’ (Brian Tyree Henry), 11Darius (LaKeith Stanfield) och Van (Zazie Beetz) mitt i en framgångsrik Europaturné. Samtidigt kämpar de med tillvaron som outsiders och med att vänja sig vid den nyvunna succé de strävat efter.

Brian Tyree Henry, LaKeith Stanfield, Zazie Beetz och Donald Glover. Foto: Oliver Upton/FX

Atlanta sändes tidigare på Fox Sverige, men sedan kabelkanalen FX blev en del av Disney har serien blivit möjlig att streama på Hulu i USA och Disney+ i Sverige. Oklart dock än med svenskt premiärdatum.

“Vi är väldigt glada över att ha Atlanta åter med en ny säsong den 24 mars. Ännu en gång har Donald Glover, producenterna och den utmärkta ensemblen levererat en signatursäsong med den excellens som gör Atlanta så fantastisk” säger Eric Schrier, president, FX Entertainment.

Här är också den första teasern:

https://youtu.be/Gq9slWovcCc

Uppdaterad med teaser 2021-12-26.