Gentleman Jack tillbaka hos HBO i april

Suranne Jones är tillbaka som färgstarka Anne Lister i säsong två av perioddramat Gentleman Jack. HBO har precis släppt en första teaser.

Den sanna historien om ett sant original. Så marknadsför HBO kostymdramat från Happy Valley-skaparen Sally Wainwright. Den brittiska manusförfattaren har ägnat 20 år åt att omvandla Anne Listers hemliga, och i de känsliga avsnitten kodade, dagböcker från 1800-talet till en underhållande tv-serie. Seriens titel syftar på öknamnet som användes i grannskapet för att den karistmatiska och begåvade Anne Lister hade en maskulin utstrålning och intima relationer med kvinnor.

När serien återvänder till Yorkshire är året 1834. Allas ögon är riktade mot Anne Lister (Suranne Jones) och Ann Walker (Sophie Rundle) när de bygger ett hem tillsammans på Shibden Hall som hustru och hustru, fast beslutna att slå ihop sina gods och bli ett power couple. Anne Listers entreprenöriella förmåga skrämmer loklabefolkningen lika mycket som hennes okonvetionella kärleksliv. Med Halifax på gränsen till revolution blir hennes vägran att hålla låg profil både provokativ och farlig.

Bakom kulisserna-bild på Suranne Jones och Sophie Rundle. Foto: HBO

Gentleman Jack är en samproduktion mellan BBC One och HBO. Den andra säsongen består av åtta nya avsnitt som har premiär på HBO Max i april.

Här den första teasern:

https://www.youtube.com/watch?v=WgKAKlAykmc&ab_channel=HBO