Emmy Rossum som blond diva i Angelyne

Dags för Emmy Rossum att följa upp Shameless. Det sker som ett blont bombnedslag från 1980-talet. Angelyne har nu fått ett premiärdatum.

Emmy Rossum tillbringade nio Shameless-säsonger som Fiona, äldst i syskonskaran Gallagher. Tre år efter att hon lämnade Showtime-serien gör Rossum nu comeback i en ledande tv-roll.

Angelyne heter serien som är döpt efter en amerikansk sångerska, skådespelerska, medieprofil, och modell vars kändisskap slog i taket när hon 1984 poserade på Billboard-tavlor. Emmy Rossum spelar det blonda bombnedslaget som föddes 1950 i Polen som Ronia Goldberg och sedan själv skapade sin nya persona och blev en kulturell ikon.

Angelyne handlar också enligt beskrivningen om kändisskap, identitet, överlevnad, underkläder, män, kvinnor, kvinnor som frestar män, män som är fixerade vid kvinnor, West Hollywood, kristaller och ufon.

“Vill du verkligen veta min historia, mitt livs historia. Sanningen är att jag är någonting som du måste uppleva”, säger Emmy Rossum som Angelyne i den första teasern för miniserien.

Teasern avslöjar också att Angelyne kommer till den amerikanska streamingtjänsten Peacock den 19 maj med samtliga fem avsnitt på en gång. I nuläget har Peacock-serier inget svenskt hem, men det ändrar sig när Skyshowtime lanseras i Europa senare i år.

Andra som medverkar i Peacock-serien är Martin Freeman (Fargo), Alex Karpovsky (Girls), Hamish Linklater (Midnight Mass), Charlie Rowe (Rocketman), Lukas Gage (Euphoria), Michael Angarano (This Is Us), Molly Ephraim (The Front Runner) och David Krumholtz (The Deuce).

 Charlie Rowe, Emmy Rossum, Martin Freeman och Tonatiuh. Foto: NBC Universal/Peacock