Från spion till diplomat för Keri Russell

The Americans-stjärnan Keri Russell är redo att leda en serie igen. Hon ska också vara med och producera Netflixserien The Diplomat.

Keri Russell är sparsmakad när hon väljer tv-roller. Efter genombrottet i Felicity tog det åtta år innan hon dök upp i Running Wilde. Den hyllade FX-serien The Americans (2013-2018) satte henne på kartan igen. Keri Russell Emmy-nominerades tre gånger för rollen som Elizabeth Jennings, på ytan hustru och mor i en vanlig amerikansk förortsfamilj, men i hemlighet en kallhamrad sovjetisk spion.

I sitt nya tv-projekt, den politiska thrillern The Diplomat, ska Keri Russell spela Kate Wyler, en karriärdiplomat som mitt i en internationell kris landar ett högprofilerat jobb som hon egentligen inte är lämpad för. Det får enorma konsekvenser både för hennes äktenskap och hennes politiska framtid.

The Diplomat är skapad av Debora Cahn (Homeland, Grey’s Anatomy).

Keri Russell ingår även i den namnkunniga ensemblen i klimatkris-antologin Extrapolations. Apple TV plus-serien i åtta avsnitt ska berätta intima och oväntade historier om hur klimatförändringarna påverkar kärlek, tro, arbete och familj.