Trailer: HBO:s svenska originalserie Lust

En skamlöst rolig och smärtsamt ärlig komediserie om några 40 plus-kvinnor. Så beskrivs Lust av HBO Max som nu släppt den första trailern.

Den första svenska originalserien under HBO Max-flagg blir komediserien Lust, som föddes ur en idé signerad Åsa Kalmér, Julia Dufvenius, Sofia Helin och Anja Lundqvist. Kvartetten har också samarbetet intimt med manusförfattaren Frans Milisic Wiklund och regissören Ella Lemhagen.

De fyra kvinnorna spelas av Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga. Foto: Robert Eldrim/HBO Max

Lust handlar om Anette (Sofia Helin), utredare på Hälsomyndigheten, som får i uppdrag att genomföra en undersökning under rubriken ”Sex är en motorväg till hälsa”. Det får henne att börja titta närmare på hur sexlivet ser ut för svenska kvinnor över 40 år som jonglerar karriärer med barn, äktenskap, skilsmässor och fysisk form.

Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga spelar Anettes barndomsvänner Nadia, Ellen och Martina som alla blir nyfikna på utredningen och sedan börjar ifrågasätta sina egna sexliv.

Lust har precis haft världspremiär på Berlins filmfestival, inom programmet Berlinale Series, utvald som enda svenska serie. Den 18 mars är det premiär på HBO Max i totalt 61 länder.

Läs mer om Lust här.