Premiärdatum för Keri Russell i The Diplomat

Maken leder redan en ny serie. Nu är det dags även för Keri Russell att följa upp The Americans. Hennes nya serie The Diplomat har nu fått ett premiärdatum av Netflix.

Keri Russell och Matthew Rhys blev ett par under inspelningen av den hyllade FX-serien The Americans (2013-2018). Rhys är redan inne på den andra säsongen av Perry Mason. Nu är det filmaktuella (Cocaine Bear) Keri Russells tur att leda en tv-serie igen.

25 år efter premiären av Felicity och tio år efter starten av The Americans kommer den politiska thrillerserien The Diplomat. Keri Russell spelar karriärdiplomaten Kate Wyler, som skulle till Afghanistan, men istället utnämns till amerikansk ambassadör i Storbritannien, ett jobb hon är mindre lämpad för. Hon är van vid krishärdar, men inte lika bra i historiska sammanhang. Kate Wyler måste både ta hand om diplomatiska krisförhandlingar och bygga strategiska allianser samtidigt som hon försöker hantera ett skakigt äktenskap med diplomatkollegan och politiska stjärnan Hal (Rufus Sewell).

“The Diplomat är en serie om ett långdistansförhållandes transformering och lidande. Det är svårt att hålla ihop en relation oavsett om det handlar om ett äktenskap eller en militär allians, vi förändras och världen förändras och ändå vill vi att de här relationerna ska fortsätta för evigt. Det är en serie om ett gäng människor som gör sitt bästa för att hålla globala och personliga partnerskap intakta utan att döda varandra,” säger seriens skapare och producent Debora Cahn (Homeland, Grey’s Anatomy).

Netflix har precis släppt den första bilden från The Diplomat som består av åtta avsnitt och landar hos streamingjätten den 20 april. Här är också en första teaser.