Trailer: Bella Ramsey och Jodie Whittaker i fängelsedramat Time

Bella Ramsey, Tamara Lawrence och Jodie Whittaker spelar de tre fångarna i centrum för säsong två av BBC:s prisbelönade fängelsedrama Time.

Sean Bean och Stephen Graham spelade fånge respektive fängelsechef i den första säsongen av den Bafta-belönade BBC One-serien Time. Jimmy McGovern (Cracker) fortsätter i den andra säsongen att utforska det inhumana brittiska fängelsesystemet, nu ihop med Helen Black i ett manus med tre kvinnliga fångar i centrum.

I trailern för säsong två upptäcker en av de tre fångarna, Kelsey, att hon är gravid. Hon spelas av Bella Ramsey, från Game of Thrones och The Last of Us. Kelsey söker stöd hos Orla som kämpar med smärtan av separationen från sina egna barn. Orla spelas av Jodie Whittaker, känd som den första kvinnliga Doctor Who. Ett band skapas också med Abi (Tamara Lawrence) som försöker hantera konsekvenserna av ett mord som hon begått.

Siobhan Finneran (Happy Valley) repriserar rollen som fängelseprästen Marie-Louise, säsongens fjärde huvudkaraktär.

Enligt synopsis är Time en rörande skildring av en tillvaro med höga insatser innanför väggarna på ett kvinnofängelse. Det är tre mycket olika kvinnor som buntas ihop i en obekant miljö när de samma dag anländer till fängelset Carlingford. Även med det ständiga hotet om våld så upptäcker de tre att en form av sammanhållning och delad förståelse kanske ändå är möjlig. 

Den nya säsongen av Time kommer precis som den första att bestå av tre avsnitt. Premiär på BBC One den 29 oktober.

Den första säsongen av det prisbelönade fängelsedramat finns att streama på Amazon Prime och den andra bör också bli tillgänglig där vad det lider.