Trailer: Annette Bening leder miniserien Apples Never Fall

Från simning till tennis. Oscarsnominerade Annette Bening är också tv-aktuell. Hon leder en miniserie baserad på Big Little Lies-författaren Liane Moriartys roman Apples Never Fall.

Annette Bening (American Beauty, The Kids Are All Right) är inte bara filmaktuell i Nyad (Netflix) och Oscarsnominerad för femte gången, hon är också tv-aktuell för första gången på två decennier och för första gången i en ledande roll. I Nyad simmar hon i havet, i miniserien Apples Never Fall tillbringar hon tid på tennisbanan.

Foto: Vince Valitutti/Peacock

Apples Never Fall bygger precis som Big Little Lies och Nine Perfect Strangers på en bästsäljande roman (Äpplet faller inte, i svensk översättning) av den australiska författaren Liane Moriarty. 

Berättelsen beskrivs som en vem-gjorde-det med Shakespeare-teman. I centrum finns familjen Delaney, som utåt verkar vara en harmonisk familj. Annette Bening och Sam Neill spelar tennistränarna Joy och Stan som tillsammans är föräldrar till fyra vuxna barn. Efter ett långt äktenskap har paret sålt sin kända tennisakademi i Florida och är redo för guldåren i livet. Men allt förändras när en ung, skadad kvinna knackar på deras dörr. När sedan Joy försvinner tvingas barnen se på föräldrarnas äktenskap och på sin egen familjehistoria med nya ögon.

Foto: Art Streiber/Peacock

Jake Lacy, Alison Brie, Conor Merrigan-Turner och Essie Randles spelar de fyra vuxna barnen. Georgia Flood spelar den mystiska kvinnliga besökaren.

Streamingtjänsten Peacock, som har beställt serien, har fastställt det amerikanska premiärdatumet till den 14 mars. Skyshowtime blir seriens hem i Sverige när den anländer senare i år på ett ännu oannonserat datum.

Här är trailern:

Liane Moriarty fortsätter också samarbetet med Nicole Kidman som via sitt produktionsbolag Blossom Films producerade både Big Little Lies och Nine Perfect Strangers. Deras tredje samarbete, familjecentrerade miniserien The Last Anniversary, spelas in i Australien. En andra säsong av Nine Perfect Strangers är på väg och ambitioner finns om att få till stånd en tredje säsong av Big Little Lies.