Konspirationsthriller med nya tv-stjärnan Leo Woodall

Efter satir i The White Lotus och romantik i One Day har Leo Woodall gått vidare till en konspirationsthriller. Prime Target heter serien från Apple TV+.

Det är Steve Thompson (Sherlock) som skapat Prime Target och valt Leo Woodall och Quintessa Swindell (In Treatment) till de två ledande rollerna.

Leo Woodalls stjärna lyser allt starkare efter uppmärksammade insatser som Jack i säsong två av HBO-serien The White Lotus och som Dexter i Netflix romantiska komediserie One Day/En dag. I konspirationsthrillern Prime Target heter hans karaktär Edward Brooks och är en ung briljant matematikforskare på gränsen till ett stort genombrott.

Om Edward lyckas hitta ett mönster i primtalen kommer han att förfoga över nyckeln till alla världens datorer. Snart inser han att en osynlig fiende försöker förstöra hans idé innan den ens har fötts, vilket kastar honom in i samma omloppsbana som Taylah Sanders, en kvinnlig NSA-agent (spelad av Swindell) som fått i uppdrag att studera och rapportera matematikerns beteende. Tillsammans försöker de två avslöja den konspiration som Edward befinner sig mitt i.

I rollistan återfinns också bland andra Stephen Rea (The Crying Game), David Morrissey (The Walking Dead), Martha Plimpton (The Regime) och danska Sidse Babett Knudsen (Borgen).

Apple TV+ har beställt åtta avsnitt av Prime Target.