Tredje serien från Nicole Kidman och Liane Moriarty

Nicole Kidman fortsätter sitt samarbete med författaren Liane Moriarty. Efter Big Little Lies och Nine Perfect Strangers ska nu även familjecentrerade The Last Anniversary bli tv-serie.

Nicole Kidman är genom sitt produktionsbolag Blossom Films hela tiden inblandad i en rad olika tv-projekt, flera av dem i samarbete med den framgångsrika författaren Liane Moriarty.

Nyligen lät Nicole Kidman vid en frågestund undslippa att det blir en tredje säsong av HBO-succén Big Little Lies, när är dock högst oklart och HBO har heller inte bekräftat. Helt klart är att det blir en andra säsong av Hulu-serien Nine Perfect Strangers. I båda serierna spelar Nicole Kidman en av huvudrollerna. Det ska hon däremot inte göra i miniserien The Last Anniversary. Där nöjer sig Kidman med producentrollen via Blossom Films.

I stället leds ensemblen av Teresa Palmer (The Fall Guy), Miranda Richardson (Good Omens) och Danielle Macdonald (Unbelievable). De och resten av skådespelarna har anslutit till produktionen som redan påbörjats i Sydney för australiska streamingtjänsten Binges räkning.

Samantha Strauss är huvudförfattare och John Polson regissör för de sex avsnitten.

The Last Anniversary beskrivs som en rolig och hjärtlig dramakomedi inslagen i ett gripande mysterium om familj, moderskap och kvinnorna som definierar generationerna som kommer efter dem.

Handlingen utspelar sig på mystiska Scribbly Gum Island, där ett ungt par försvunnit ett decennium tidigare. Sophie Honeywell (Teresa Palmer) flyttar dit efter att ha ärvt ett hus från en äldre släkting till hennes ex-pojkvän som lovar att Sophie äntligen ska möta sin drömman. Hon tas inte alls emot med öppna armar men upptäcker på plats att vad hon verkligen behöver kanske är en ö full med kvinnor.