Trailer: Girls5eva på comebackturné – hos Netflix

Det är turnédags för Girls5eva. Den första Netflixtrailern har släppts för den Tina Fey-producerade komediserien som i mars blir tillgänglig även för den svenska publiken.

Efter två säsonger på streamingtjänsten Peacock har Girls5eva flyttat till Netflix. Den 14 mars är det inte bara premiär för säsong tre, samtidigt blir även de två första säsongerna tillgängliga att streama hos Netflix.

Artisten Sara Bareilles, musikalstjärnan Renée Elise Goldsberry, skådespelaren Busy Philipps och komikern Paula Pell spelar Dawn, Wickie, Summer och Gloria, medlemmarna i one hit wonder-gruppen Girls5eva som i mogen ålder återförenas för att göra ett nytt försök att uppnå den popstjärnestatus de alltid drömt om.

Netflixtrailern som precis har släppts består mest av klipp från de två första säsongerna för att introducera serien för nya tittare, men ger samtidigt en känsla av hur många skämt som skaparen Meredith Scardino lyckas trycka in i varje scen i enlighet med producenten Tina Feys komediskola.

Så här låter Netflix synopsis för säsong tre: Dawn, Wickie, Summer och Gloria har återförenats och spelat in nya albumet Returnity, så nästa logiska steg är en comebackturné. Problemet är att de saknar både en plan och turnémanager, och heller inte har några konsertlokaler bokade. Damerna tränger in sig i skåpbil och åker mot det okända, och de gör allt de kan för att marknadsföra sitt album. Livet ute på vägarna är utmanande; där testas relationer, de gör en spelning på en miljardärs födelsdagsparty, konfronterar föräldrar, och möter den största popstjärnan i världen. Men frågan är om de verkligen vill lyckas stort igen? Kommer de att påskynda sin comeback och sälja sin turné som en dokumentär eller kommer turnén att innebära slutet för Girls5eva?

Tina Feys make, kompositören Jeff Richmond, står som vanligt för den klatschiga musiken med viss assistans från Sara Bareilles.