Första spinoff-bilden och förnyelse för Citadel

Kritikerna har varit kallsinniga, men den internationella publiken har hittat till Citadel. Spionserien har förnyats och dessutom står nästa kapitel för dörren, italienska spinoffen Citadel: Diana.

Enligt Amazon Prime är bröderna Russos påkostade skapelse med Priyanka Chopra Jonas och Richard Madden i huvudrollerna nu streamingtjänstens näst största originalserie utanför USA efter Lord of the Rings: Rings of Power och totalt den fjärde största serien globalt.

Samtidigt som Citadel nått fram till säsongsfinalen så offentliggörs förnyelsen. Till skillnad från i den första säsongen, där flera olika regissörer var involverade, så ska Joe Russo regissera hela den andra säsongen. David Weil fortsätter som showrunner.

Den amerikanska originalserien har från start varit tänkt som den första byggstenen på en global Citadel-franchise som ska följas av flera lokalt producerade serier med regionala stjärnor och historier som är kopplade till varandra.

Den första spinoffen är redan färdiginspelad i det som Amazon Prime försöker lansera som Citadel Spyverse. Den första bilden har precis släppts på Matilda De Angelis (The Undoing) i den italienska serien som fått titeln Citadel: Diana.

Citadel: Diana är skapad, producerad och filmad i Italien. Serien kommer att ha premiär på Amazon Prime någon gång under 2024. Ett indiskt Citadel-kapitel är också på väg med Varun Dhawan och Samantha Ruth Prabhu i de ledande rollerna.

Här är också den teaser som släpptes som dök upp post credit i säsongsfinalen av originalserien:

Post credit-teaser adderad till originalartikeln.