Nicole Kidmans tredje Amazonprojekt

DELA

Drottningen av prestige-tv, Nicole Kidman, har klart med ännu ett Amazonprojekt. Dramaserien Things I Know To Be True bygger på en australisk pjäs.

Nicole Kidman är minst sagt eftertraktad både som skådespelare och producent. I våras fanns fem bekräftade tv-projekt på hennes agenda. Det första på listan, miniserien The Undoing, sänds som bäst på HBO Nordic. Det andra, Ryan Murphys stjärnbeströdda tv-film The Prom, kommer till Netflix den 11 december. I det tredje återförenas Nicole Kidman med David E Kelley i en ny historia av Big Little Lies-författaren Liane Moriarty. Nine Perfect Strangers blir serie hos streamingtjänsten Hulu med premiär 2021.

Numera har Nicole Kidman ett avtal med Amazon som ger Jeff Bezos streamingtjänst rätt till första tjing. Det har på kort tid resulterat i tre olika projekt. På listan fanns sedan tidigare The Expatriates (klartecken för seriestart) och Pretty Things (fortfarande i utvecklingsstadiet). Till dessa läggs nu Things I Know to Be True.

Nicole Kidman ska återigen både spela huvudrollen och producera via sitt bolag Blossom Films. Andrew Bovell har själv bearbetat sin pjäs I Know These Things to Be True. Den handlar om ett gift par, Bob och Fran Price, som får uppleva hur deras vuxna barns oväntade beslut påverkar deras liv. Serien ska utforska den motståndskraft som ett uthålligt äktenskap besitter och hur familjär kärlek kan utvecklas.

”Jag glömmer aldrig då jag såg Andrews pjäs i Sydney, det var en sådan där transcendent teaterupplevelse. Andrews pjäs är utsökt och hans tv-manus är lika bra. Med förtroendet från Amazon, Jen Salkes ledsagning och ett extraordinärt produktionsteam har vi stora förhoppningar om vad detta kan utmynna i”, säger Nicole Kidman i ett uttalande.

Andrew Bovell, manusförfattare och producent: ”Det här är en berättelse om familjen, den du tillbringar livet med att fly ifrån och längtar efter om du förlorar. Jag är glad att en skådespelare av Nicole Kidmans kaliber leder serien i rollen som Fran Price. Som mor och kvinna är hon komplicerad, svår och väldigt övertygande.”