Första bilderna och premiärdatum för säsong 5 av Fargo

Jon Hamm, Juno Temple och Jennifer Jason Leigh är några av dem som ska ge liv åt berättelsen i säsong fem av Fargo. De första bilderna på alla huvudkaraktärerna har släppts inför premiären senare i höst.

Noah Hawleys bröderna Coen-inspirerade antologiserie är ytterligare en prestigeserie med långt mellan säsongerna. Den senaste med Chris Rock i huvudrollen visades hösten 2020. I februari förra året kom beskedet från FX att det blir även en femte säsong.

Efter två säsonger satta i relativ nutid, 2006 respektive 2010, och en däremellan som utspelade sig i slutet av 1970-talet så hoppade Noah Hawley tillbaka till 1950-talet i säsong fyra. I säsong fem tar han ett rejält skutt framåt i tiden, ända fram till 2019.

Juno Temple (Ted Lasso) som Dot.

Den nya berättelsen utspelar sig i Minnesota och North Dakota. Juno Temple spelar Dorothy “Dot” Lyon, en hemmafru i mellanvästern med ett mystiskt förflutet som är på flykt från lagens långa arm, vilket hon mörkat både för sin make Wayne (David Rysdahl) och svärmor Lorraine (Jennifer Jason Leigh). Inte blir det bättre av att Lorraine är vd för ett av landets största inkassoföretag och hela tiden varit misstänksam gällande Dots intentioner.

Jon Hamms karaktär Roy Tillman är en lokal sheriff i North Dakota som på fritiden agerar både ranchägare och predikant. Tillsammans med sonen Gator (Joe Keery) söker han upp Dot.

Joe Keery (Stranger Things) som Gator. Foto: FX

Fargo säsong fem har premiär den 21 november på amerikanska kabelkanalen FX med streamingpremiär på Hulu dagen därpå. Dagen därpå brukar avsnitten också komma till HBO Max i Sverige.

Här är de nysläppta bilderna på resten av huvudkaraktärerna i säsong fem av Fargo:

Jennifer Jason Leigh som Lorraine Lyon. Foto: Michelle Faye/FX
Richa Moorjani som Indira Olmstead. Foto: Michelle Faye/FX
Lamorne Morris som Witt Farr. Foto: Michelle Faye/FX
David Rysdahl som Wayne Lyon. Foto: Michelle Faye/FX
Dave Foley som Danish Graves. Foto: Michelle Faye/FX
Sam Spruell som Ole Munch. Foto: Michelle Faye/FX