Nytt premiärdatum för Fargo säsong 4

Ett halvår senare än planerat, men nu är FX redo att starta säsong fyra av Fargo. Den 27 september får vi äntligen se Chris Rock som gangsterboss.

Fargofansen hade redan väntat länge på en ny säsong, den senaste säsongen sändes våren 2017, när serien blev offer för coronapandemin och fick skjutas på framtiden.

HBO Nordic är hem för Fargo i Sverige. Streamingtjänsten har inte bekräftat något svenskt premiärdatum, men man kan förmoda att det som vanligt infaller dagen efter den amerikanska FX-premiären, som alltså är satt till den 27 september.

Efter två säsonger i relativ nutid och en däremellan som utspelade sig i slutet av 1970-talet så tar skaparen Noah Hawley denna gång tittarna tillbaka till 1950-talet. Geografiskt förflyttas berättelsen också för första gången från Minnesota till Missouri.

Två kriminella familjesyndikat i Kansas City, varav det ena styrs av Chris Rocks karaktär Loy Cannon, har på ett okonventionellt sätt slutit en mycket skör fred genom att låta sina yngsta barn byta familjer.

Enligt säsong fyra-beskrivningen är det en berättelse om immigration, assimilering och vad vi är beredda att göra för pengar. Som vanligt hamnar i grunden anständiga personer i situationer och omständigheter som på Fargo-vis är mer än vad de kan hantera.