Trailer: C More-premiär för Hamilton

När vi snart återser den populära karaktären från Jan Guillous succéböcker är det Jakob Oftebro som spelar en ung Carl Hamilton.

Hamilton är den största dramasatsningen hittills från C More och TV4. I den nya trailern möter vi en ung, kraftfull, karismatisk och mystisk agent. När Carl Hamilton återvänder till Sverige efter en mångårig Navy Seal-utbildning i USA, så skakas landet av en serie bombningar och cyberattacker. Säpo kämpar för att hitta organisationen bakom terrordåden och Säpoagenten Kristin Ek (Nina Zanjani) riktar misstankarna mot Hamilton.

Stellan Skarsgård, Peter Stormare och Mikael Persbrandt har alla spelat Hamilton förut. Nu är det Jakob Oftebros tur att bidra med sin tolkning av den populära bokkaraktären: ”Det var superintressant att få gå in i rollen som Hamilton och att få spela honom från det att han kommer tillbaka till Sverige efter en lång tid i USA, att få vara med från början av hans karriär och att förstå och förklara vad som format honom till den han är i filmerna”.

Jakob Oftebro som Carl Hamilton.

Suzanne Reuter spelar Hamiltons mamma. I rollistan finns även: Katia Winter, Krister Henriksson, Thomas Hanzon, Jörgen Thorsson, Peter Andersson och Annika Hallin.

Den första säsongen av Hamilton består av tio avsnitt med ett manus skrivet av Petter S Rosenlund. Serien har streamingpremiär på C More på nyårsdagen och visas senare i januari även på TV4.