Golden Girls-liknande sitcom med Bomer och Lane

En Golden Girls-liknande sitcom – men mer gay. Matt Bomer, Nathan Lane och Linda Lavin är rumskompisar i Mid-Century Modern från skaparna av Will & Grace.

Det är Variety som avslöjar att duon bakom Will & Grace, Mutchnick och David Kohan, skapat en ny sitcom uppbackade av superproducenten Ryan Murphy. Sitcom-mästaren och Will & Grace-regissören James Burrows ska regissera det Golden Girls-inspirerade pilotavsnittet som beställts av den Disney-ägda streamingtjänsten Hulu.

Matt Bomer är inte bara känd från White Collar, som är på väg att återupplivas, han är också flitigt anlitad i Ryan Murphy-produktioner. Det är Bomer som, enligt Varietys källor, ska spela Jerry Frank, en karaktär som påminner om Betty Whites Rose i den klassiska komediserien Golden Girls. Nathan Lane (The Gilded Age) gör Dorothy-rollen, här döpt till Bunny Schneiderman, och Linda Lavin (Alice) ska spela Bunnys mor Sybil, motsvarigheten till Sophia i Golden Girls.

Trion bor tillsammans i Palm Springs. Bunny är en framgångsrik affärsman nära pensionen och för evigt på jakt efter kärlek men osäker på om han förtjänar den. Hans mor Sybil är vis, omtänksam och gränslös, men det kan ibland också innebära kritisk, kvävande och omoralisk.

Jerry lämnade mormonkyrkan och sitt äktenskap efter att hans hustru informerat församlingen om han är homosexuell. Jerry har ett gott hjärta och vältränad kropp men är inte så smart, enligt seriens synopsis.