HBO-teaser: Joss Whedons The Nevers

HBO har släppt en teaser och de första bilderna från Joss Whedons victorianska fantasydrama The Nevers. Klart också med premiär i april.

Buffy the Vampire Slayer-skaparen och Avengers-regissören Joss Whedon skulle göra storstilad tv-comeback med The Nevers, men lämnade i höstas produktionen av HBO-serien. Han står dock fortfarande kvar som fantasydramats kreatör.

Serien utspelar sig i slutet av den victorianska eran, i värld där London är befolkat av ”the touched” (de berörda); människor, mest kvinnor med ovanliga förmågor, somliga charmiga, andra mer oroande.

Den första teasern avslöjar att The Nevers har premiär någon gång i april, av hävd en månad då HBO brukar lägga många av sina starkaste premiärkort:

I centrum för perioddramat med övernaturliga inslag finns ett gäng kvinnor som enligt HBO:s beskrivning ”finner sig ha ovanliga förmågor, obevekliga fiender och ett uppdrag som kan förändra världen”.

Huvudrollen som den mystiska Amalia True spelas av Laura Donnelly, för tv-tittarna mest känd från det romantiska tidsresedramat Outlander. Amalia True beskrivs som en våghalsig, impulsiv och känslomässigt trasig hjältinna som är beredd att dö för sin sak och döda för en drink. På de nysläppta bilderna har hon sällskap av den briljanta unga innovatören Penance Adair (spelad av Ann Skelly).

Enligt synopsis ”är de den nya underklassens förkämpar som skapar ett hem för ”de berörda” allt medan de kämpar mot krafter, – ja i princip alla krafter – för att ge plats för dem som inte haft någon plats i historien som vi känner den”.

Här är ytterligare ett par bilder som HBO precis gjort tillgängliga.

Laura Donnelly som Amalia True. Foto: HBO
Ann Skelly som Penance Adair. Foto: HBO

Egentligen var det tänkt att den första säsongen skulle bestå av tio avsnitt, men på grund av coronapandemin har HBO nu bara sex avsnitt klara. Den nya showrunnern Philippa Goslett jobbar på ytterligare ett ospecificerat antal avsnitt som ska släppas vid ett senare tillfälle.