Kelsey Grammer vill spela Frasier igen

Det ser ut som om Kelsey Grammer får som han vill. Frasier är ännu en i den långa raden av gamla tv-favoriter som är på väg att återupplivas.

ViacomCBS ska den mars relansera sin streamingsstjänst CBS All Access som Paramount Plus. Samtidigt lanseras tjänsten även internationellt, i Sverige den 25 mars.

I jakten på nästa tv-hit letar Paramount Plus, precis som övriga streamingtjänster, även efter säkra kort som kan locka en redan etablerad publik att hitta till tjänsten. Det har gjort att reboot- och revival-försöken står som spön i backen i streamingeran.

Frasier Carne är en av de mest långlivade karaktärerna i amerikansk sitcom-historia. Seriens stjärna Kelsey Grammer har länge velat reprisera rollen i den omåttligt populära komediserien som började som en spinoff av Cheers. Peri Gilpin, som spelade radioproducenten Roz Doyle har också välkomnat en revival. Däremot har David Hyde Pierce som spelade Frasiers bror, Niles Crane, tidigare sagt nej tack till tanken.

Det är TVLine som säger sig ha fått bekräftat att diskussioner om en revival av Frasier nu pågår hos Paramount Plus. Enligt TVLines källor finns det fortfarande förhoppningar om att alla tre, plus Jane Leeves (Daphne Moon), kommer att vilja medverka i serien i någon kapacitet.

Om serien får klartecken är planen att börja inspelningen i sommar, efter att Kelsey Grammer är klar med produktionen av den första säsongen av den ännu titellösa ABC-komedi där han spelar före detta rumskamrat till Alec Baldwin.

David Hyde Pierce är aktuell med en roll i HBO Max-serien om kändiskocken Julia Child där han ska spela maken Paul.