John Carpenter gör comeback med skräck från förorten

Efter 13 år gör regissören John Carpenter comeback. Det sker med en antologiserie med sanna skräckhistorier. John Carpenter’s Suburban Screams har premiär den 13 oktober.

John Carpenter är mannen bakom klassiska filmer som Alla helgons blodiga natt (1978) och Flykten från New York (1981), men Carpenter har inte regisserat någon film sedan han fick dåliga recensioner för The Ward, som kom ut 2010.

När John Carpenter gör comeback i registolen väljer han tv-formatet. Den nu 75-årige filmregissören har regisserat ett av de sex avsnitten i antologiserien som han producerat för streamingtjänsten Peacock. Carpenter har också själv komponerat det musikaliska temat för Suburban Screams.

John Carpenter’s Suburban Screams är en skäckantologi, som fördjupar sig i sanna historier där terrorliknande händelser inträffat i till synes idylliska samhällen. Riktiga vittnesmål och information från arkiv och medier blandas med filmade sekvenser som återger det som hänt.

Den amerikanska streamingtjänsten Peacock meddelar i en teaser att antologiserien har premiär den 13 oktober hemma i USA. Om och när serien kommer till Sverige återstår att se, men i så fall lär det bli på Skyshowtime.