Nytt hem för Lena Headeys sci fi-serie Beacon 23

Från Game of Thrones till Beacon 23. Nästa tv-huvudroll för Lena Headey är som agent i en psykologisk sci fi-serie som äntligen fått ett premiärdatum.

Hon har synts här och där, men Beacon 23 är den första tv-serie som Lena Headey leder sedan hon spelade den maktgalna Cersei Lannister i HBO:s storserie Game of Thrones. Brittiskan är både skådespelare och producent för sci fi-serien.

Beacon 23, som baserats på Hugh Howeys bästsäljande sci fi-roman med samma namn, beskrivs som tankeväckande premium-science fiction från skaparen Zak Penn (Free Guy) och producenten Glen Mazzara (The Walking Dead).

Handlingen följer två personer, ex-militären Halan och agenten Aster, vars öden flätas samman när de finner sig fångade inne i en “Beacon”, som fungerar som en fyr för intergalaktiska resenärer.

När Aster, spelad av Lena Headey, mystiskt hittar fram till den ensamma fyrvaktaren Halan, spelad av Stephan James (Homecoming), inleds en kamp mellan två viljor. Halan börjar ifrågasätta om Aster är vän eller fiende. Att hon skickligt döljer sin agenda och sina motiv skulle kunna göra henne till en storslagen motståndare.

Serien var från början ett Spectrum Originals-projekt, men hamnade i limbo när bolaget la ned sin verksamhet. Nu har Beacon 23 tagits över av MGM+ som satt det försenade premiärdatumet till den 12 november. Om sci fi-dramat också kommer till Sverige återstår att se.